Жарочні поверхні
Жарочна поверхня – невід'ємний атрибут кухонь громадського харчування, оскільки основною особливістю даного устаткування є габаритна робоча поверхня і інтенсивний температурний режим нагрівання. Так, кухарі ресторанів, кафе, їдалень мають можливість готувати одночасно великий обсяг кулінарних страв, що істотно прискорює обслуговування клієнтів. На жарильних поверхнях є можливість готувати як м'ясні страви, так і морепродукти, рибу, овочі. Вони широко використовуються більшістю світових кухарів, які встигли відчути переваги використання жарильних поверхонь на практиці.
Переваги жарильних поверхонь
- Багатофункціональність;
- Простота у догляді;
- Можливість переробляти велику кількість продуктів харчування;
- Швидкість приготування страв;
- Тривалий експлуатаційний термін.
Сьогодні можна вибрати різноманітні варіанти перерізу робочої частини, наприклад, рифлена поверхня відмінно підходить для приготування м'ясних страв, а для овочів, яєць та деяких кулінарних шедеврів з риби більш прийнятна ідеально гладка поверхня.
Крім цього, в обладнанні передбачено наявність спеціального контейнера, у який стікає витоплений жир, і глибоких борозен по всьому периметру поверхні для приготування, щоб жир не розтікався в різні сторони. Завдяки багатофункціональності та зручності використання жарочні поверхні здобули чималий успіх, витіснивши малогабаритні сковороди, що вимагають регулярного чищення та заміни масла.
Купити жарочні поверхні в Україні ви можете, відвідавши онлайн-каталог нашої компанії. Тут представлено обладнання світових брендів за невисокої вартості.
- -21%Залишилось 12 днів
- -21%Залишилось 12 днів
- -10%Залишилось 12 днів
- -21%Залишилось 12 днів
- -10%Залишилось 12 днів
- -10%Залишилось 12 днів
- -13%Залишилось 12 днів
- -14%Залишилось 12 днів
- -14%Залишилось 12 днів
- -22%Залишилось 12 днів
- -21%Залишилось 12 днів
- -22%Залишилось 12 днів
- -13%Залишилось 12 днів
Класифікація обладнання
Існує кілька типів даних пристроїв. Так, за типом енергоносія вони можуть бути газовими або електричними.
Якщо говорити про переваги, то другий тип завоював велику популярність, ніж газові установки. Це обумовлено тим, що такі поверхні працюють від будь-якої напруги 220В, не залежачи від наявності газового джерела на підприємстві.
Але є недолік: електричні моделі розігріваються перед приготуванням їжі трохи довше, ніж газові, хоча в процесі безпосередньої експлуатації демонструють значно кращі результати, що відзначені тисячами споживачів.
Тип поверхні жарочного обладнання буває:
- Рифленою – це гриль-поверхня застосовувана не так для приготування страв, як для додання їм більш привабливого зовнішнього вигляду, якщо це стосується бургерів, наприклад. На такій поверхні можна доводити до готовності або смажити рибу (швидко готується страва), робити гарний візерунок на стейках.
- Плоскої – поверхня призначена для готування м'яса, млинців, котлет, риби та інших шедеврів кулінарії.
- Комбінованої – такі пристрої користуються величезним попитом серед споживачів, оскільки даний тип обладнання дозволяє вирішити кілька завдань, економлячи при цьому час приготування страв.
Як не помилитися у виборі жарочної поверхні
Перш ніж купити обладнання, варто звернути увагу на наступні параметри:
- Тип робочої поверхні. Якщо ваш заклад спеціалізується на приготуванні і реалізації бургерів або стейків, напевно, без рифленого пристрою не обійтися.
- Якщо ви приймаєте невелику кількість гостей, тоді немає сенсу вибирати між газовою або електричною установкою. Для габаритних закладів краще підбирати електричний тип нагріву.
- Наявність притискної кришки дозволяє краще прожарити блюдо.
- Матеріал зони нагріву – чавун або вуглецева сталь, тефлон (остання поверхня не повинна пошкоджуватися металом, тому перевертати страви необхідно силіконової лопаткою).