Пароконвектомати: як підібрати підходящий варіант
Кращим помічником на кухні закладу громадського харчування є пароконвекционная пекти або пароконвектомат, купити який в наші дні не становить праці. Дана техніка дозволяє приготувати безліч різноманітних страв, легко замінює плиту, духовку і пароварку.
Що ж таке пароконвектомати? Дане обладнання – це поєднання конвекційної печі і пароварки. Приготування продуктів в такій техніці відбувається за рахунок впливу пари, а також циркуляції гарячого повітря одночасно або окремо. Сьогодні існує багато різновидів мультифункціонального пристрою, про них, а також про те, як вибрати пароконвектомат піде мова в цій статті.
Види сучасних пароконвектоматів
Для того, щоб грамотно підібрати апарат для приготування страв, слід розібратися які варіанти спеціальній печі пропонують виробники.
Сучасне кухонне обладнання відрізняється наступними характеристиками:
- спосіб подачі пари - бойлерні (пароконвектомат бойлерний Rational SCC 101) та інжекторні (інжекторний пароконвектомат Apach A1/10LD) моделі;
- система управління - механічні, електронні й комбіновані печі;
- джерело живлення – газова, електрична техніка і рішення, що поєднують обидва варіанти (наприклад, пароконвектомат 7 рівнів XEVC 0711 E1R Unox);
- місткість – від декількох ємностей до 20-ти листів.
Кожна з наведених моделей має свої переваги і підходить для певного типу закладу.
Відповідний пароконвектомат: купити і не прогадати
Враховуючи чималу вартість пароконвекционной печі, необхідно уважно підходити до її вибору.
Правильно підібрати багатофункціональний апарат допоможуть такі рекомендації:
- бойлерна модель максимально продуктивна, може вміщати понад 10 листів і підійде для обробки великої кількості харчових продуктів;
- інжекторне обладнання славиться невисокою ціною, наявністю місця для 4-10 гастроємкостей і призначене для невеликих кафе, а також ресторанів;
- більш економним рішенням для істотних обсягів готування є газова піч, електричний пристрій відрізняється функціональністю і стильним дизайном;
- для маленьких закладів варто вибрати модель, що вміщає до 6 ємностей, великим ресторанам підійде пропозицію на 6-12 гастроємкостей, при наявності банкетних залів – варіант на 20 дек (наприклад, пароконвектомат 20 рівнів Unox XEVC 2011 E1R).
Пароконвекционная техніка є найбільш раціональним капіталовкладенням для власників закладів харчування. Вона допомагає гасити, запікати, смажити і варити на пару продукти в значних кількостях, зберігаючи всі корисні елементи. Таке обладнання суттєво економить час на приготування страв і кошти на покупку різних кухонних пристосувань. Якщо потрібен якісний пароконвектомат, придбати його за вигідною ціною можна в компанії «Е-груп».
- У чому особливість витримки м'яса? Які холодильні шафи потрібні для даної технології? Розкаже Ваш надійний постачальник та консультант – компанія "Є-груп".
- Технологія приготування страв у низькотемпературних печах ISTOMA та в апаратах для Су Вид (sous vide). Технології не стоять дома, з'являється нове обладнання, нові способи приготування. Щоб зрозуміти, чи потрібно Вам вводити їх на свою кухню, потрібно знати, що і для чого використовується. Ми з радістю поділимося з Вами інформацією у статті.