Зберігання вина в холодильниках
Крім п'янких властивостей і неповторних смакових якостей, вино містить безліч корисних речовин при помірному вживанні. Як правило, не багато з нас знають, як правильно зберігати вино: в холодильнику, в темряві, на столі або в теплі. Варто зазначити, що це питання дуже серйозне, оскільки від правильного зберігання вина безпосередньо залежить збереження смаку і якості напою. Отже, давайте розберемо детальніше, можна зберігати вино в холодильному шафи для бару і вина, і скільки воно може зберігатися з откупоренной пробкою.
Як правильно зберігати вино
Вино вважається досить чутливим напоєм з розділу спиртних. Воно змінює властивості під дією ультрафіолетових променів, піддаються змінам хімічного складу при високих температурах, вологи і вібрації. Вино в процесі дозрівання також постійно змінює смакові межі, тому варто приділити належну увагу його зберігання.
Ідеальним місцем для вина є темне приміщення. Це може бути погріб, підвал, окрема кімната, куди не проходять промені світла. Прийнятна температура для даного напою не повинна перевищувати 10-15 С при вологості 50-70%. А також важливо забезпечити «спокій» судинах з вином, не зачіпаючи і не чіпаючи зайвий раз його, щоб не зашкодити природному зберігання.
Що стосується холодильника для вина WKM 100-1, то це професійне обладнання для зберігання болгарського напою. А от традиційна побутова холодильна камера для цієї мети абсолютно не годиться, оскільки в ній дуже низька температура і підвищена вологість. Часто в домашньому холодильнику присутні сторонні запахи продуктів харчування, які дуже швидко вбираються вином, змінюючи його смакові якості.
Спеціальний холодильна шафа для вина Polair Dw102-Bravo – це дійсно обладнання, схоже, більшою мірою, на шафу. В залежності від моделі вибраного товару, в нього міститься від 10 до 100 пляшок. Тому, якщо ви колекціонер або власник великого ресторану, вам підійде об'ємна шафа. Для побутового використання краще вибирати невеликий барний холодильна шафа Scan SC139. Він актуальний для тих, хто живе в жарких кліматичних зонах і вважає за краще заздалегідь запастися вином для тривалого вживання.
Відкупорене вино в холодильнику
Несмотря на то, что профессиональные холодильные камеры оборудованы так, чтобы создавать максимально комфортные условия для хранения вина, стоит помнить, что откупоренная бутылка вина портится все равно гораздо быстрее. Поэтому даже в винном шкафе 2 двери Scan SV 90 сохранять вино можно, но недолго. Также стоит обратить внимание на сорт, ведь от него зависит, насколько долго вино может стоять в откупоренном виде, не теряя своих свойств:
- Игристое – оптимально употреблять сразу. Данная разновидность напитка очень быстро выветривается, поэтому в холодильнике может стоять не более 4 часов.
- Біле – можна залишити в холодильній шафі на 3 три доби, але при цьому пам'ятайте, аромат все одно випарується через день після відкриття пляшки.
- Рожеве вино також можна зберігати в прийнятних умовах до 3 днів.
- Червоне – найбільш популярний сорт вина, тому любителів чекає приємний сюрприз: розкрита пляшка «червоного» може простояти в холодильнику до 5 днів з закупореному пробкою.
- У чому особливість витримки м'яса? Які холодильні шафи потрібні для даної технології? Розкаже Ваш надійний постачальник та консультант – компанія "Є-груп".
- Технологія приготування страв у низькотемпературних печах ISTOMA та в апаратах для Су Вид (sous vide). Технології не стоять дома, з'являється нове обладнання, нові способи приготування. Щоб зрозуміти, чи потрібно Вам вводити їх на свою кухню, потрібно знати, що і для чого використовується. Ми з радістю поділимося з Вами інформацією у статті.