Індукційні плити – нове слово у виробництві

Теплове професійне обладнання сьогодні надає користувачам масу можливостей для приготування їжі. Класичні плити професійні поступово відходять на другий план і стають менш популярними. Навіть жарочні поверхні все рідше можна зустріти на кухні сучасного ресторану. Все тому що з'явилися більш зручні пристосування для термічної обробки їжі.
Кращий варіант для кухні
Промислові індукційні плити можна заслужено назвати найкращим рішенням на ринку. Сьогодні саме вони дають можливість готувати різноманітні страви без дискомфорту для користувача. Також варто відзначити, що такий варіант обладнання відрізняється ще і підвищеною безпекою. Використовувати їх зможе абсолютно кожен, абсолютно не замислюючись про можливі проблеми в процесі виробництва страв. Якщо виділяти ключові переваги індукційних плит, то вони будуть наступними:
- Використовують енергію магнітного поля для нагріву;
- У процесі використання нагрівається дно посуду, а не варильна поверхня;
- Необхідно обзавестися спеціальним посудом для індукційних плит;
- Є можливість моментально перекидати потужність з однієї конфорки на іншу.
Варто відзначити, що індукційна обладнання дуже швидко нагрівається. Якщо порівнювати з газовими моделями, то різниця буде помітною при першому ж використання. При цьому на відміну від тих же електричних моделей тут мінімальний витрата електроенергії. Використовуючи подібну техніку на кухні можна заощадити на її експлуатації. Варто зазначити, що в процесі готування ще і не виділяється зайве тепло, ККД тут приблизно 90%.
Що стосується догляду за технікою, то користувачеві досить буде використовувати вологу серветку, щоб привести конфорки в порядок. Займе цей процес всього кілька хвилин, після чого можна буде продовжити приготування їжі. Є у таких моделей і недоліки, але вони не дуже помітні. Головним вважається придбання спеціального посуду, тому що звичайна просто не буде нагріватися. Також варто уважно стежити за поверхнею плити, тому що вона досить тендітна. В іншому, це відмінне рішення для приготування їжі.
- Жорстка вода — невидимий ворог на професійній кухні. Вона шкодить обладнанню, знижує його ефективність, підвищує витрати на обслуговування і виводить із ладу дорогі агрегати. І якщо ваша кухня працює щодня, з великим обсягом води — без якісного пом’якшення не обійтись.
- Жорстка вода — невидимий ворог на професійній кухні. Вона шкодить обладнанню, знижує його ефективність, підвищує витрати на обслуговування і виводить із ладу дорогі агрегати. І якщо ваша кухня працює щодня, з великим обсягом води — без якісного пом’якшення не обійтись.