Як вибрати вакуумний пакувальник

Вакуумаця – простий і надійний метод продовження життя швидкопсувних продуктів. Для цього був придуманий спеціальний прилад. Купити вакуумний пакувальник сьогодні досить актуально не тільки для промислових, а й побутових потреб. Тільки важливо розуміти специфіку даного обладнання, щоб зробити правильний вибір.
Позитивні сторони вакуумних пакувальників
Звичайно, основний плюс цього апарату стає зрозумілим вже з назви: істотне продовження терміну придатності продуктів харчування – ось, за що цінується вакуумний пакувальник. Таким методом, як вакуумація можна зберегти свіжість практично всіх видів продовольства: від м'ясних і рибних до овочевих і фруктових.
Отже, головними достоїнствами вакуумних пакувальників вважаються:
- порівняно з іншими видами зберігання, вакуумація на значно більші терміни подовжує свіжість продуктів і при цьому зберігає їх привабливий зовнішній вигляд;
- вакуумна середовище не дозволяє запахам від продукту поширюватися на сусідні, а також не дає можливості проникати в упаковку мікробам і іншим організмам;
- вакуумна упаковка прозора. Це дає можливість покупцям та іншим зацікавленим людям краще бачити продукт, що в свою чергу збільшує обсяги продажів;
- продукти після вакуумации стають компактні й займають мало місця при зберіганні;
- на основі специфіки підприємства і особливостей продукту, дана машина легко перенастроюється на різні габарити упаковок.
Вибираємо вакуумні пакувальники
Розрізняють два основних види пакувальників-вакууматоров:
Пакувальники безкамерних моделей, як наприклад вакууматор Apach AVM3, працюють за принципом: поміщаємо продукт в пакет, пристрій відкачує повітря і запаює краю. Використовується при пакуванні нестандартних габаритів на великих виробництвах.
- Камерного типу вакуумні пакувальники, приміром, вакуумні пакувальники Henkelman, функціонують дещо інакше: продукт в пакеті розміщується всередині спеціальної камери, де і відбувається вакуумації.
Всі вищевказані моделі можуть бути підлоговими або настільними, в залежності від можливостей та масштабів виробництва на підприємстві. Також існують моделі, здатні після викачування повітря, наповнювати упаковку інертними газами, що ще більш позитивно позначається на термінах придатності продукції.
На торговому майданчику egroup представлені вакуумні пакувальники від провідних світових виробників за доступними цінами. Який з них вибрати – питання особистих побажань і можливостей. Очевидно одне – використання даних пристроїв – це рентабельний хід в бізнесі, який веде до процвітання. Такі агрегати використовують лідери бізнесу харчування та обслуговування людей.
- Дров'яні печі для піци мають низку переваг перед електричними, що робить їх особливо популярними серед шанувальників справжньої італійської піци.
- Апарат для шокової заморозки: навіщо він потрібен на професійній кухні? Сучасна кухня, особливо у сфері громадського харчування, потребує якісного обладнання та інноваційних рішень. Одним із таких пристроїв є апарат для шокової заморозки. Це обладнання стало важливим елементом роботи ресторанів, пекарень, супермаркетів та харчових виробництв.