Кошик
213 відгуків
+380 (50) 197-00-95
+380 (50) 302-41-94
вулиця Хоменка, 15, Черкаси, Україна
Є-груп - обладнання для успішного бізнесу
Залишити відгук

Холодильне обладнання для магазинів, супермаркетів, барів: види та особливості

Холодильне обладнання для магазинів, супермаркетів, барів: види та особливості

Спеціалізоване холодильне обладнання для супермаркетів, барів відрізняється від побутового різноманітним асортиментом. Якщо до побутового відносяться холодильники, морозильні камери, льодогенератори і системи кондиціювання, то професійне обладнання включає скрині, столи для зберігання піци, напоїв, барні холодильники і багато іншого. Крім того, багато спеціалізовані магазини готові запропонувати і супутнє обладнання: винні шафи, системи для виробництва льоду, моноблоки.

Види холодильного обладнання для магазинів та закладів громадського харчування

  • Ларі морозильні – обладнання, яке необхідно для короткочасного зберігання овочів, м'яса, риби, а також м'ясних напівфабрикатів. Ларі з прозорим склом підходить для використання в магазинах, т. до. дозволяє продемонструвати продукт.
  • Морозильні та холодильні шафи призначені для зберігання різних продуктів. При цьому вони відрізняються системою охолодження. Статична потрібна для демонстрації, зберігання молочної продукції і кондитерських виробів, а динамічна використовується для охолодження напоїв. По температурі також розрізняють низько-, середньо-температурні та комбіновані шафи. Середньотемпературну підходить для нетривалого зберігання продуктів з режимом від 0 до 10 градусів тепла. Низькотемпературний підтримує режим від 0 до -18 градусів, що необхідно для збереження якості заморожених продуктів.
  • Льодогенератори призначені для формування кубиків з льоду або інших фігур. Такий генератор можна придбати в комплекті з льдокрошителем, який перетворює лід в сніг або стружку.
  • Сокоохолоджувачі необхідні для підтримки певної температури напоїв.
  • Холодильні вітрини призначені для демонстрації продукції, тому встановлюються в магазинах. До цієї ж категорії слід віднести салат-бари і суші-кейси.
  • Мінібари підходять для охолодження невеликої кількості продуктів, тому встановлюються в готелях, офісах і барах.

Як вибрати обладнання

При виборі підходящої техніки слід орієнтуватися на потреби закладу. Наприклад, якщо ви купите холодильник більшого розміру, ніж потрібно, він буде не тільки пустувати, але і збільшувати витрати на електроенергію. Важливим аспектом також є розмір, який залежить від завантаженості кухні. Якщо щоденна норма приготування страв складає приблизно 250, можна використовувати невелику холодильну камеру, замість двох або трьох шаф. Холодильна камера – це кімната з централізованою системою холоду. У свою чергу, невеликим закладам підійдуть ларі / холодильні шафи. Крім того, можна використовувати і холодильні столи, на яких можна відразу приготувати страву.

      Стоит обратить внимание и на сервисное обслуживание, ведь в случае поломки придется потратить значительную сумму на восстановление работы техники, поэтому отдавайте предпочтение моделям, на которые предоставляется гарантия. Если вы планируете немного снизить затраты, купив оборудование б/у, обратите внимание на состояние конденсатора, компрессора и испарителя – это наиболее важные детали холодильных установок. На технике не должно быть трещин и любых других повреждений, которые могут нарушить термоизоляцию.

Вибираючи холодильне обладнання для бару чи супермаркету, враховуйте, що продукти повинні зберігатися за класифікаціями: м'ясо, риба, гастрономія, молочні продукти, фрукти і овочі. Для кожного виду необхідна окрема установка.

Інші статті
  • Шафи дозрівання м'яса особливості
    У чому особливість витримки м'яса? Які холодильні шафи потрібні для даної технології? Розкаже Ваш надійний постачальник та консультант – компанія "Є-груп".
  • Низькотемпературне приготування страв
    Технологія приготування страв у низькотемпературних печах ISTOMA та в апаратах для Су Вид (sous vide). Технології не стоять дома, з'являється нове обладнання, нові способи приготування. Щоб зрозуміти, чи потрібно Вам вводити їх на свою кухню, потрібно знати, що і для чого використовується. Ми з радістю поділимося з Вами інформацією у статті.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner