Обладнання для ресторанів, барів, пекарень, фаст-фуду: що вибрати?
Робота закладів громадського харчування не мислима без надійного професійного обладнання, адже неякісне обладнання може призвести до повної зупинки роботи. Професійна кухня – це завжди великий обсяг роботи. Саме тому обладнання для ресторанів відрізняється високою продуктивністю і функціональністю. Крім того, значення мають і умови, в яких застосовується техніка. Найчастіше приготування їжі відбувається при підвищеній вологості і температурі, тому обладнання повинно витримувати такі навантаження. Слід також звернути увагу і на норми технічного оснащення закладів громадського харчування, які також регламентують технічні характеристики використовуваного інвентарю.
Яке обладнання необхідно закладам громадського харчування
Для ефективної роботи барів, ресторанів і т. д., в першу чергу, необхідно холодильне, теплове, електромеханічне і прибиральне обладнання.
Теплове обладнання для фаст-фудів, ресторанів та інших закладів повинна бути виконана з якісної нержавіючої сталі, що гарантує не тільки відмінний зовнішній вигляд, але і тривалий термін експлуатації. Вибираючи жарочні шафи, бажано віддавати перевагу моделям з зварних рам і камер, які працюють незалежно. При цьому необхідно заповнити теплоізоляційним матеріалом простір між ними.
Обладнання для пекарень обов'язково включає печі конвекційні, гаряче повітря всередині яких рівномірно розподіляється вбудованим вентилятором. Перевагою такої техніки є наявність терморегулятора, таймера і електронної панелі управління, які дозволяють з легкістю контролювати процес випічки.
Пароконвектомат – універсальне обладнання, яке дозволяє готувати страви в режимі гарячого повітря або пари.
При виборі електромеханічного обладнання слід враховувати специфіку кухні. Приміром, підбираючи м'ясорубку, орієнтуйтеся на страви меню. Імпортна техніка розрахована на більш м'які продукти, в свою чергу вітчизняна витримує великі навантаження за рахунок чавунних грат і ножів.
Холодильне обладнання також має бути в кожному закладі, адже воно дозволяє не тільки зберегти свіжість продуктів, але і використовується для охолодження деяких страв. Основна вимога до такої техніки – герметичність і підтримання постійного температурного режиму. Окрему увагу варто звернути на місткість. Для зберігання кондитерських виробів слід придбати окрему холодильну установку.
Уборочное оборудование. Не стоит пренебрегать покупкой профессиональной посудомоечной машины. Такая установка не только быстро справиться с большим объемом посуды, но и обеспечит ее стерильность.
В отдельную категорию следует отнести оборудование для бара, к которому относятся кофемашины, соковыжималки, блендеры, миксеры для коктейлей, кофемолки и ледоизмельчители. Еще одним отличием барной техники является ее небольшой размер, но во время работы нужно следить за тем, чтобы оборудование не перегревалось.
Профессиональная техника может стоить дешево?
Надійне професійне обладнання не повинно бути дешевим, оскільки воно відрізняється не тільки підвищеною продуктивністю, але і відповідністю санітарним нормам. При виборі більш дешевих аналогів необхідно бути готовими до додаткових витрат на ремонт, але якщо ви купуєте сертифіковану техніку з гарантією від відомого виробника, ви значно знизите витрати на її сервісне обслуговування.
- У чому особливість витримки м'яса? Які холодильні шафи потрібні для даної технології? Розкаже Ваш надійний постачальник та консультант – компанія "Є-груп".
- Технологія приготування страв у низькотемпературних печах ISTOMA та в апаратах для Су Вид (sous vide). Технології не стоять дома, з'являється нове обладнання, нові способи приготування. Щоб зрозуміти, чи потрібно Вам вводити їх на свою кухню, потрібно знати, що і для чого використовується. Ми з радістю поділимося з Вами інформацією у статті.