Кошик
198 відгуків
+380 (50) 197-00-95
+380 (63) 475-93-88
вулиця Хоменка, 15, Черкаси, Україна
Є-груп - обладнання для успішного бізнесу
Залишити відгук

Технологічний проект ресторану

Технологічний проект ресторану

Часто ресторатори вважають, що проект не потрібен і що це маркетинговий прийом. Щоб збільшити чек угоди. Адже при відкритті закладу бюджет обмежений та перевищувати його не хочеться, особливо на картинку. А після відкриття, а іноді й раніше, виникають проблеми.

Штрафи державних служб за порушення безпеки продуктів НАССР. Порушення потоків руху сировини, готової продукції та брудного посуду. Порушення зберігання або так званого товарного сусідства, наприклад, в одному холодильнику зберігається м'ясо, риба і молоко, за порушення техніки безпеки (вузькі проходи або недостатня відстань від теплового обладнання), за порушення норм пожежної безпеки (коли в приміщенні є обладнання з відкритим вогнем, наприклад аргентинський гриль, біля нього потрібен іскрогасник (так само деяке теплове обладнання не можна ставити у підвалах).

Крім штрафів до відкриття закладу можуть бути складнощі з висновками комунікацій та підключень. Були випадки, коли забували вивести розетку 380 або вивели не правильний діаметр труб для води. Наприклад, для підключення пароконвектомата потрібна розетка 380 і виведення холодної води діаметром 3/4 дюйма.

Також крім висновків у неправильних місцях, можна зіткнутися з проблемою виведення 380 В з неправильним перетином кабелю, тобто з неправильним максимальним навантаженням на розетку. Це може призвести до псування обладнання та виходу його з ладу, також може перегоріти проводка. Також можуть бути проблеми з оснащенням кухні. Здебільшого це з'ясовується майже перед відкриттям. Кухня комплектується обладнанням в останню чергу. Заноситься та підключається обладнання, розставляються столи, стелажі, мийки тощо. Тут виникають питання. Буває, що через два-три сантиметри стіл не поміщається в плановану технологічну лінію або навпаки залишається великий простір від стола до стіни.

Це лише мала частина проблемних ситуацій, що можуть виникнути. Все це можна вирішити, але нерви зіпсувати може. Виправляти ситуацію завжди складніше, ніж передбачити на етапі розміщення. Тому ми радимо зробити проект.

Проектування кухні допоможе вам побачити кухню до її будівництва та зануриться у процеси, які відбуватимуться на ній. Ви побачите розташування теплового обладнання, розмір робочого простору кожної зоні, з урахуванням настільного устаткування. Вам допоможуть розрахувати, скільки потрібно стелажів для зберігання посуду, скільки рівнів має бути в пароконвектоматі, щоб не було довгого очікування страв.

Проектування виконується із дотриманням норм НАССР та інших нормативних документів. Розміщення технологічних зон кухні здійснюється відповідно до ергономіки приміщення та зручності роботи на ній, що забезпечує швидку роботу кухні та скорочує час видачі замовлень.

Після затвердження розміщення видається докладна специфікація обладнання, що гарантує правильне замовлення нейтрального обладнання.

Проектування кухні включає технічні завдання на виведення електрики, води та каналізації, точки виведення парасольок, плани демонтажу та зведення перегородок, плани монтажу холодильних та морозильних камер. Ще одна перевага планування в тому, що розетки розставляються при необхідності, враховуються розетки для R-keeper, зарядок, блендерів та іншого настільного обладнання. Також можна порахувати кількість матеріалів, які знадобляться для ремонту.

Компанія "Є-груп" не лише надає послуги зі створення проектів розміщення технологічного обладнання для ресторанів/кафе/барів, а й пропонує їм комплексне оснащення професійною технікою. Працюємо по всій Україні. Володіємо широким портфоліо та досвідченими проектантами. Звертайтесь, завжди раді співпраці!

Інші статті
  • Шафи дозрівання м'яса особливості
    У чому особливість витримки м'яса? Які холодильні шафи потрібні для даної технології? Розкаже Ваш надійний постачальник та консультант – компанія "Є-груп".
  • Низькотемпературне приготування страв
    Технологія приготування страв у низькотемпературних печах ISTOMA та в апаратах для Су Вид (sous vide). Технології не стоять дома, з'являється нове обладнання, нові способи приготування. Щоб зрозуміти, чи потрібно Вам вводити їх на свою кухню, потрібно знати, що і для чого використовується. Ми з радістю поділимося з Вами інформацією у статті.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner