Поради щодо вибору промислових холодильних камер
![Поради щодо вибору промислових холодильних камер](https://images.prom.ua/1137870967_w200_h200_poradi-schodo-viboru.jpg)
Для короткочасного і довготривалого зберігання продуктів харчування та підтримання їх властивостей, безпечного зберігання вам знадобиться спеціальне обладнання. Самий популярний і затребуваний його вид – холодильні та морозильні камери.
Холодильна камера – спеціальне надійне обладнання для зберігання продуктів різного типу (включаючи не тільки продукти харчування). Камери такого типу припадуть до місця для зберігання вин, лікарських препаратів, квітів і так далі. Спектр застосування в таких пристроїв дуже широкий. Вони необхідні на складах, в торгових і роздрібних мережах, харчової промисловості, торгових павільйонах, фармацевтичних компаніях і цей список не вичерпний.
Промислові холодильні камери працюють в наступних режимах: зберігання, охолодження, заморожування. Візуально камери мають вигляд коробки, облаштованій сендвіч-панелей з наповнювачем (теплоізоляційним). Він дозволяє використовувати такі холодильні камери як в приміщенні, так і надворі.
Сендвіч-панель – це конструкція, що складається з декількох шарів. Її переваги: легкість монтажу, хороша стійкість до температурних і механічних впливів. У камер промислового типу наповнювач має функцію волого - і вогнестійкості. Відрізняється компактністю і легкістю, стійкістю матеріалів до корозії і гниття, витримкою до температур від -40 до +50 градусів.
На ринку представлені холодильні та морозильні камери різних габаритів. За обсягом вони можуть бути від 3 до 100 кв. метрів.
Види холодильних камер
-
Камери зберігання підходять для зберігання заморожених і охолоджених продуктів. Крім продуктів харчування, вони гарні в збереженні квітів, вин, ліків. Вони працюють в температурному режимі від +14 до – 25 градусів, в залежності від вимог до умов зберігання продуктів конкретного типу.
-
Камери заморожування та охолодження використовують для м'яса, риби, напівфабрикатів, фруктів, овочів і т. д. Холодильні камери цього типу працюють у циклічному режимі – товари завантажуються в них по мірі необхідності. Їх температурний режим-від -25 до -40 градусів, в залежності від потреби.
-
Тунелі або камери шокової заморозки використовують для швидкого, інтенсивного заморожування продуктів. Вони виконують цю функцію в середньому за годину.
Завдяки розумінню існуючих типів холодильних камер та їх температурних режимів, ви зможете вибрати оптимальну модель для вашої роботи. Ще одна порада – вибирати продукцію надійного виробника.
Холодильні та морозильні камери Polair користуються великі попитом саме завдяки широті вибору і гарної репутації виробника. Компанія Polair виробляє і продає холодильне обладнання вже більше 25 років і залишається лідером на ринку.
І ще кілька порад для оптимального вибору холодильної камери. Не забудьте звернути увагу на наступні критерії: специфіка приміщення, в якому ви будете встановлювати камеру; тип продукції, яку ви будете в ній розміщувати і її кількість; температурний режим; можливість угруповання товарів різних категорій.
- Апарат для шокової заморозки: навіщо він потрібен на професійній кухні? Сучасна кухня, особливо у сфері громадського харчування, потребує якісного обладнання та інноваційних рішень. Одним із таких пристроїв є апарат для шокової заморозки. Це обладнання стало важливим елементом роботи ресторанів, пекарень, супермаркетів та харчових виробництв.
- 2025 рік тільки розпочався, але вже викликає великі сподівання. Попередній рік був непростим для української сфери HoReCa, хоча й не таким драматичним, як 2022-й. У ньому проявилися ключові риси та тенденції, які зараз або еволюціонують, або залишаються актуальними. 2024 рік продовжив викликати у бізнесу необхідність адаптуватися до нових умов, водночас на український ринок прийшли й тренди, що активно розвивалися за кордоном.