Кошик
219 відгуків
+380 (50) 197-00-95
+380 (50) 296-45-58
проспект Олександра Поля, 11, Дніпро, Україна
Є-груп - обладнання для успішного бізнесу
Залишити відгук

Печі для приготування качки по-пекінськи

Печі для приготування качки по-пекінськи

ПЕЧІ ДЛЯ КАЧКИ ПО-ПЕКІНСЬКИ

Качка по-пекінськи – найвідоміше китайське блюдо, яке користується популярністю у всьому світі. Родовищем цієї страви вважається провінція Шаньдун, де в 1330 році був вперше опублікований рецепт качки по-пекінськи в книзі «Найважливіші принципи харчування», дієтологом династії Юань Ху Сыхуэя, який відповідав за харчування імператорського дому.
Еталоном у цій справі вважалася качка, яка вирощувалася в околицях Пекіна з вагою 2,2 кг (як не дивно, але відмінність у вазі допустимо лише в 50 грам). Майбутній делікатес відгодовували спеціальними кормами під ретельним наглядом, а його приготування займало кілька днів.

Приготування відбувається одним із способів: або на відкритому вогні на дровах фруктових дерев, або в спеціальній печі закритого типу, в яку поміщається качка, натерта медом і спеціями. Але обидва цих способу при правильному підході з боку технології, так і при підборі професійного обладнання дадуть можливість отримати м'яке, апетитне м'ясо птиці, хрустку шкірку, знаменитий блиск і червонуватий відтінок. Як правило, качку подають або цілою тушкою, обробляючи її на частини на очах у клієнта, або тонко нарізаними скибочками з рисовими млинцями, молодим зеленим цибулею і солодким соусом. Також зустрічається подача качки з нарізаним скибочками огірком.

ПРИГОТУВАННЯ КАЧКИ ПО-ПЕКІНСЬКИ
Не будемо описувати вирощування качки, склад її раціону, розклад годувань і чарівні слова, які вимовляються над тушкою 2-х кілограмової качки – перейдемо відразу до справи ... Випатрану тушку необхідно промити і висушити. Після того, як качка висохне, можна приступати до її маринування. Спочатку начиняємо її спеціями: для цього нам знадобляться по 2 столових ложки цукру і кориці, одна мелкопорезанная цибулина, кілька грам імбиру і солі. Далі качку необхідно обдати самим що не є звичайним окропом і відкласти її на 30-40 хвилин. Далі у водні процедури слід додати мед і помістити качку в холодильник на 5 годин. На цьому маринування закінчується, і ми можемо відправляти качку в піч, де вона буде обсмажуватися до рум'яної скоринки. Класична подача качки по-пекінськи передбачає 3 зміни страви. Для цього знадобиться 500 грам рисового борошна, пара яєць, 2,5 склянки молока, чайна ложка солі, столова ложка цукру, дві столові ложки рослинної олії. Заміс тіста аналогічний з замісом тіста для млинців. Єдина відмінність – млинці для качки треба пекти без використання масла. Також необхідно запобігти золотистий відтінок. Якщо порівнювати блюдо з ідеальною подачею – млинці повинні залишитися блідими. Як правило, млинці готуються перед самою подачею на стіл. Як гарнір до качки відмінно підійдуть цибуля зелена, свіжі огірки, цибулю-порей (останні два нарізати соломкою). Гарнір викладається на млинець, туди ж кладуть качка і страва подається на стіл клієнта. В якості соусу до качки по-пекінськи використовують соус Хой Сін. В його основі лежить м'ясний бульйон, трохи борошна, цибулю, часник і трохи гіркого перцю. Для приготування соусу необхідно часник з цибулею дрібно нарізати і змішати з гірким перцем. Отриману масу необхідно обсмажити на рослинній олії і додати соєвий соус, цукор, сіль і м'ясний бульйон. У ще одній частині бульйону потрібно розвести обсмажену до золотистого кольору борошно. На завершення приготування соусу необхідно змішати обсмажені суміші.
ПОДАЧА
Першою зміною страв нехай будуть млинці з скибочками качиної шкіри, соусом і гарніром з овочів. Особливо варто відзначити, що млинці потрібно правильно скласти в центр кожного покладіть по шматочку огірків і цибулі, пару скибочок качиної шкірі і додайте чайну ложку соєвого соусу. Шкіра качки по-пекінськи володіє унікальним смаком, і сама по собі є найважливішою частиною всього страви.
Щоб підготувати другу зміну страв наріжте вийшло качине м'ясо тонкими пластинками, додайте сіль і цукор, влийте трохи води зі столовою ложкою крохмалю. Потримайте м'ясо близько двадцяти хвилин і обсмажте в рослинному маслі. Попутно, обсмажте до стану напів-готовності овочі — морква, огірки, солодкий перець. З'єднайте м'ясо з овочами, додайте імбир, сіль, цукор, бульйон, соус і півголівки подрібненої цибулі. Доведіть блюдо до кипіння. Подавати на стіл м'ясо варто з гарніром з відвареного рису.
Завершальним штрихом і третьою зміною страв буде густий бульйон, який вариться з кісток птиці. Враховуйте такий момент, готується він протягом двох з половиною годин при досить сильному кип'ятінні, після цього бульйон по-старому проціджують, додається до нього цибуля ріпчаста і щіпка імбиру (всього пів грама). Подавати отриманий бульйон необхідно теплим.

А компанія «E-group», що є прямим постачальником печей для приготування качки по-пекінськи Vulkan Y, помічником у їх ремонті, постачання запчастин; привезе і встановить їх на Вашому об'єкті. Звертайтеся!

Інші статті
  • Шафи дозрівання м'яса особливості
    У чому особливість витримки м'яса? Які холодильні шафи потрібні для даної технології? Розкаже Ваш надійний постачальник та консультант – компанія "Є-груп".
  • Низькотемпературне приготування страв
    Технологія приготування страв у низькотемпературних печах ISTOMA та в апаратах для Су Вид (sous vide). Технології не стоять дома, з'являється нове обладнання, нові способи приготування. Щоб зрозуміти, чи потрібно Вам вводити їх на свою кухню, потрібно знати, що і для чого використовується. Ми з радістю поділимося з Вами інформацією у статті.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner