Обслуговування холодильного обладнання як спосіб економії електроенергії
Так само, як регулярні заміни масла сприяють максимальній продуктивності вашого автомобіля, так і належне технічне обслуговування може значно збільшити термін служби і ефективність вашого торгового холодильного обладнання. Зупинимося на енергоспоживанні торгових холодильників, витрати енергії яких можуть становити до 52 % від загального рахунку на електроенергію. Приміром ресторани, здійснюють періодичне ТО стверджують, що заощадити виходить від 5 до 10 відсотків витрат на холодильної енергії. У деяких випадках, догляд вимагає простих і легких рішень, які можуть бути виконані власником або співробітниками, тим самим заощаджуючи додаткові гроші за послуги холодильщика. Основна мета профілактичного обслуговування ― це чистий випарник і теплообмінник конденсатора кожні 30 днів.
Є очищувач котушки як варіант на ринку, але багато викликають корозію і є досить дорогими. Деякі фахівці припускають, що для чищення холодильників потрібна тільки вода і мило, але постійне їх використання може пошкодити поверхню вашої холодильної системи. Ви також можете використовувати розчин води і м'якою щетинною суміші, після даної обробки обов'язково сполосніть водою. Для чищення поверхонь холодильника використовується також спеціальні спреї. При очищенні конденсатора, переконайтеся, що рух робляться вгору і вниз, ні в якому разі не з боку в бік, так як це може привести до пошкодження котушки.
Чистота лопатей вентилятора, що призводить до зменшення лобового опору. Вам потрібно буде зняти кришку вентилятора і очистити. після обробки знову ж таки не забудьте промити. А холодильщик вже зробить більш складні роботи: продиагностирует роботу комплектуючих, тиск, очистить все сміття і пил навколо конденсаторних блоків, розташовані зовні, щоб зберегти достатній повітряний потік і більш високу продуктивність. У разі виявлення запчастин, які зносі, обов'язково замінити їх. Щорічно змащуйте дверні петлі, т. к. двері, які не закриваються належним чином можуть привести ваш пристрій до переробки компресора і його подальшого заклинювання. Петлі потрібно набувати такі, які призначені для ретельного трафіку. Наявність вільних проводів може призвести до високій силі струму, що підвищить енерговтрати. Принаймні, хоча б один раз у рік, викликайте фахівця для перевірки чистоти зливних ліній.
Які способи існують для економії енерговитрат:
- придбання горизонтальних повітряних завіс, щоб мінімізувати кількість гарячого повітря в приміщенні де стоять холодильники. Не допускайте, щоб персонал залишав на тривалий час холодильні шафи і холодильні вітрини відкритими. Крім того, спробуйте флуоресцентні лампочки в холодильнику. Вони виділяють менше тепла і є більш енергоефективними. Навчіть менеджерів не встановлювати температуру утримання занадто низько, тому що це перевантажує холодильне обладнання. Переконайтеся, що всі тріщини опечатані належним чином і замініть зношені прокладки. Нічого навколо котушки не складаються; це обмежує потік повітря і знижує продуктивність охолоджувача. Частота розморожування встановлюється на мінімальних параметрах (кожні чотири-шість годин для 20 до 40 хвилин в залежності від обсягу трафіку у вашій холодильній камері).
Е-груп допоможе вам з обслуговуванням холодильного і технологічного обладнання в Дніпропетровську, Києві, Харкові та Одесі. Звертайтесь, будемо раді допомогти! Гаряча лінія сервісу 050-476-46-14.
- У чому особливість витримки м'яса? Які холодильні шафи потрібні для даної технології? Розкаже Ваш надійний постачальник та консультант – компанія "Є-груп".
- Технологія приготування страв у низькотемпературних печах ISTOMA та в апаратах для Су Вид (sous vide). Технології не стоять дома, з'являється нове обладнання, нові способи приготування. Щоб зрозуміти, чи потрібно Вам вводити їх на свою кухню, потрібно знати, що і для чого використовується. Ми з радістю поділимося з Вами інформацією у статті.