Кошик
206 відгуків
+380 (50) 197-00-95
+380 (50) 300-99-76
вулиця Хоменка, 15, Черкаси, Україна
Є-груп - обладнання для успішного бізнесу
Залишити відгук

Обслуговування холодильного обладнання як спосіб економії електроенергії

Обслуговування холодильного обладнання як спосіб економії електроенергії

Так само, як регулярні заміни масла сприяють максимальній продуктивності вашого автомобіля, так і належне технічне обслуговування може значно збільшити термін служби і ефективність вашого торгового холодильного обладнання. Зупинимося на енергоспоживанні торгових холодильників, витрати енергії яких можуть становити до 52 % від загального рахунку на електроенергію. Приміром ресторани, здійснюють періодичне ТО стверджують, що заощадити виходить від 5 до 10 відсотків витрат на холодильної енергії. У деяких випадках, догляд вимагає простих і легких рішень, які можуть бути виконані власником або співробітниками, тим самим заощаджуючи додаткові гроші за послуги холодильщика. Основна мета профілактичного обслуговування ― це чистий випарник і теплообмінник конденсатора кожні 30 днів.

Є очищувач котушки як варіант на ринку, але багато викликають корозію і є досить дорогими. Деякі фахівці припускають, що для чищення холодильників потрібна тільки вода і мило, але постійне їх використання може пошкодити поверхню вашої холодильної системи. Ви також можете використовувати розчин води і м'якою щетинною суміші, після даної обробки обов'язково сполосніть водою. Для чищення поверхонь холодильника використовується також спеціальні спреї. При очищенні конденсатора, переконайтеся, що рух робляться вгору і вниз, ні в якому разі не з боку в бік, так як це може привести до пошкодження котушки.

Чистота лопатей вентилятора, що призводить до зменшення лобового опору. Вам потрібно буде зняти кришку вентилятора і очистити. після обробки знову ж таки не забудьте промити. А холодильщик вже зробить більш складні роботи: продиагностирует роботу комплектуючих, тиск, очистить все сміття і пил навколо конденсаторних блоків, розташовані зовні, щоб зберегти достатній повітряний потік і більш високу продуктивність. У разі виявлення запчастин, які зносі, обов'язково замінити їх. Щорічно змащуйте дверні петлі, т. к. двері, які не закриваються належним чином можуть привести ваш пристрій до переробки компресора і його подальшого заклинювання. Петлі потрібно набувати такі, які призначені для ретельного трафіку. Наявність вільних проводів може призвести до високій силі струму, що підвищить енерговтрати. Принаймні, хоча б один раз у рік, викликайте фахівця для перевірки чистоти зливних ліній.

Які способи існують для економії енерговитрат:

- придбання горизонтальних повітряних завіс, щоб мінімізувати кількість гарячого повітря в приміщенні де стоять холодильники. Не допускайте, щоб персонал залишав на тривалий час холодильні шафи і холодильні вітрини відкритими. Крім того, спробуйте флуоресцентні лампочки в холодильнику. Вони виділяють менше тепла і є більш енергоефективними. Навчіть менеджерів не встановлювати температуру утримання занадто низько, тому що це перевантажує холодильне обладнання. Переконайтеся, що всі тріщини опечатані належним чином і замініть зношені прокладки. Нічого навколо котушки не складаються; це обмежує потік повітря і знижує продуктивність охолоджувача. Частота розморожування встановлюється на мінімальних параметрах (кожні чотири-шість годин для 20 до 40 хвилин в залежності від обсягу трафіку у вашій холодильній камері).

Е-груп допоможе вам з обслуговуванням холодильного і технологічного обладнання в Дніпропетровську, Києві, Харкові та Одесі. Звертайтесь, будемо раді допомогти! Гаряча лінія сервісу 050-476-46-14.

Інші статті
  • Шафи дозрівання м'яса особливості
    У чому особливість витримки м'яса? Які холодильні шафи потрібні для даної технології? Розкаже Ваш надійний постачальник та консультант – компанія "Є-груп".
  • Низькотемпературне приготування страв
    Технологія приготування страв у низькотемпературних печах ISTOMA та в апаратах для Су Вид (sous vide). Технології не стоять дома, з'являється нове обладнання, нові способи приготування. Щоб зрозуміти, чи потрібно Вам вводити їх на свою кухню, потрібно знати, що і для чого використовується. Ми з радістю поділимося з Вами інформацією у статті.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner