Холодильні гірки - що це?

Група товарів хлібобулочних виробів, круп, консервів придатна для довгострокового зберігання і вимагає меншої уваги. Швидкопсувні продукти, в свою чергу, потребують спеціальному холодильному обладнанні.
Серед торгового обладнання, особливе місце займають холодильні торгові гірки. Це відкриті (за рідкісними винятками) стелажі, обладнані полицями. Саме на них викладають охолоджені товари. Вони припадають до місця для молочної, ковбасної, м'ясної продукції, яка має маркування. Це дозволяє покупцеві самостійно зробити вибір і взяти товар. Ще одна перевага холодильних гірок – хороші презентаційні можливості. Товар, розташований на полицях добре видно, він виглядає привабливо і звертає на себе увагу відвідувачів.
Цей вид торгового холодильного обладнання влаштований таким чином, що в ньому постійно підтримується оптимальна температура для зберігання товарів. Продукти не псуються завдяки дотриманню температурного режиму.
Розміри холодильних торгових гірок дуже різні, тому хороший варіант знайдеться для магазину будь-якого розміру. Найчастіше гірки встановлюють біля стінок, але є і рішення по встановленню обладнання зворотною стороною один до одного. Холодильні гірки використовують простір у висоту, зберігаючи місце для інших стендів в магазині. При цьому їх обсяг не менше, ніж у інших холодильних пристроїв. По висоті їх можна розділити на три категорії: високі (до 2,5 м), низькі і напіввертикальні (1,2 – 1,6 м). Торці холодильних гірок часто використовую для маркетингових завдань – наприклад, промоакцій. На практике, это одно из самых продающих мест в магазине. При этом полки остаются доступны для покупателя, создавая возможность самообслуживания.
Как выбрать холодильную горку?
-
Важно учесть категорию продуктов, которую вы хотите разместить в ней. От этого зависит температурный режим, которым она должна обладать.
-
Учитывайте специфику вашей торговой площадки – профиль, если он есть и размер помещения. В зависимости от этих двух показателей, выбирайте габарит горки.
-
Дизайн, освещение горки – это вопрос вашего вкуса и выбора.
По температурным режимам горки условно разделяют на гастрономические (+1 до +7 °С) , высокотемпературные, фруктовые (от +3 до 10°С) и мясные (от 0 до 2+°С). Боковые стенки бывают глухими, комбинированными или выполненными из прозрачного стекла. Обычно, такие стенки создаются с возможностью съема, чтобы расширить площадь экспозиции при такой потребности.
Холодильные горки зачастую дополняются шторками, которые пригодны к использованию вовремя, когда магазин не работает. Они мешают попаданию теплого воздуха к товарам на полках. Это снижает количество электроэнергии, которая расходуется на охлаждение. Во время работы магазина с выполнением этой функции могут справиться специальные воздушные завесы. Для ориентирования покупателя в стоимости товаров есть ценникодержатели. Это узкие панели небольших размеров из пластика, под которыми располагают сами ценники. Освітлення стандартно робиться верхнє, але може бути посилена бічним світлом для поліпшення зовнішнього вигляду торговельної площадки.
- Дров'яні печі для піци мають низку переваг перед електричними, що робить їх особливо популярними серед шанувальників справжньої італійської піци.
- Апарат для шокової заморозки: навіщо він потрібен на професійній кухні? Сучасна кухня, особливо у сфері громадського харчування, потребує якісного обладнання та інноваційних рішень. Одним із таких пристроїв є апарат для шокової заморозки. Це обладнання стало важливим елементом роботи ресторанів, пекарень, супермаркетів та харчових виробництв.